Vinterskyttet omgång 2 7/12 2019

posted in: Blogg, Tävling | 0

Vinterskyttet omg 2
Under lördagen anordnade vi andra omgången av Vinterskyttet. Denna omgång tillkom det 7 nya skyttar och vi körde två skjutlag vilket är lovande för kommande omgångar. 
Med sydvästliga vindar i uppemot 8 sekundmeter i byarna bjöd på en utmanande tävling där skyttarna fick erfara banans nyckfullhet när det blåser.

Flera kikarskyttar kör ju med lite lättar kulor/kalibrar än den klassiska 6.5×55 men intressant nog märkte man inge uppenbara skillnader i resultat dem emellan. Representerat hittills är 223rem, 6mm Norma BR, 6mm Creedmoor, 6.5mm Creedmoor, 6.5×55 och vi kommer sannolikt att få någon deltagare med 308win också innan vi är klara.

Nästa tävling är planerad till den 11 januari och det är den tredje omgången. Det är de fyra bästa resultaten av 6 som räknas så det finns alltså fortfarande tid att delta om du sitter och blir lite sugen på det.

Nästa tävling på Wendesbanan är Nyårssmällen på nyårsaftons förmiddag. Då blir det glöggservering, en vanlig bantävling och till sist en cuptävling där kikarskyttar skjuter med remstöd.


Lämna ett svar