Västerås Steel Challenge 11 Juli

Referat från Våsterås Steel Challange

Söndagen den 11 juli hölls Västerås Steel Challange på Stockkumla skyttecenter.

Västerås Steel Challenge är en PRS tävling på bana och en deltävling i den så kallade Viking Rifle Series (www.vikingrifleseries.com) med ett antal evenemang i Skandinavien.

Målen var stålplåtar i olika storlekar och de flest stationer hade så kallat ”hit to continue” vilket innebär att stor plåt måste träffas innan liten plåt får beskjutas samt att förflyttning oftast skulle ske efter två skott.
På 300m var det 8 tekniska stationer där man sköt på en 25- respektive 15cm-plåt varefter man bytte position. Var station bestod av olika hinder i form av tunnor, bildäck, ”skill stage”, pålar stockar m.m. och där mellan 8 och 12 patroner skulle skjutas på 90s

Två stationer var på 512m där den ena var rent liggandeskytte mot ett klockspel med 8st plåtar, plåtstorlekarna som skulle beskjutas var inte kända men det var rektangulära och hela tiden minskande ned till minsta plåten som var ca 20x4cm. Varierande ställningar och hinder gjorde tävlingen utmanande och kul.

Tävlingen var välarrangerad och totalt slutförde 58 skyttar tävlingen. Tempot var genomgående högt och tävlingen var över efter ca 4h. Flera skyttar från Skåne och södra Sverige deltog och resultaten kan man se på https.shootnscoreit.com/precision/match-results/101/

Segrare blev Robert Purvins Södertörns SK på 84 träff följd av Emil Haglund Romhedes Skytteförening på 77 träff och på tredje plats Peter Gustafsson. Från Knislinge SKF deltog Rikard H, Anders M och Anders T och Rikard blev klubbens främste skytt med en hedrande 18:e plats.

Åtta stationer på raken framför 300m vallens skjutbod.

Dagens svåraste station bedömdes vara den som bestod av 5st stolpar nedslagna i marken. Det är svårt att förstå innan man provat hur mycket dessa stolpar vibrerar när man skall skjuta. tid 90s, 5 positioner och 10 skott.

Däckbarrikad där man var tvungen att ta stöd från minst 5st olika däck och skjuta två skott per position, dvs 10 skott tottalt.

Klassisk Tank trap station, 3 positioner på två tanktraps i två olika storlekar. 90s och 12 skott totalt.

Text och bilder: Rikard Henrysson och Anders Trygg

  1. R Hsson

    I princip skiljde stationerna på denna tävling mycket lite från den tävling som gick i Knislinge 13e september i fjol. Skillnaden var att det var fler skott att skjuta från fler positioner på samma tid. I övrigt var upplägget från 300m vallen som bestod av 8 av de 10 stationerna identiskt.

    Visserligen är det såklart alltid skoj att träffa nytt folk och få chansen att mäta sig med landets bästa PRS skyttar. Men nu när det gått en vecka sedan man var där och hunnit smälta upplevelsen så vet jag inte om den är värd att lägga 110mil i bilen när Pia nere på Spillepengen och skyttarna i Knislinge arrangerar tävling i liknande stil med liknande utmaningar.

Lämna ett svar