Sommarträffen 2021, fem bästa stationerna

posted in: Blogg, Fältskytte, Kikarskytt Syd, Tävling | 1

I år kommer jag inte att ge er en detaljerad berättelse av ur Sommarträffen 2021 gick till. Det var en lång promenad med packning där vi sköt. Det var också varmt. Här kommer istället mina fem favoritstationer från tävlingen.

Fallmålen
What’s not to like? Att spela whack-a-mole med skarpladdat gevär är alltid kul. Detta år med ganska bra stöd. 6 målfigurer på ett område på ca. 200x200m som reste sig en och en på slumpvis plats och var synlig i 25 sekunder. Militärgrönt är förvånande effektivt för att dölja en figur, vem hade väl kunnat ana det? Tyvärr var inte alla målen överens med mig om att jag faktiskt träffade.

Långhållshyllan
Egentligen två stationer. Den första var lite rolig eftersom det var figurer av okänd storlek, istället fick vi mäta på en en stridsvagn som var 6.45 från ände till ände. Tre mål på upp till 800m ca.

Långhållsmålen är alltid kul eftersom det utgör den slutgiltiga bekräftelsen att man har rätt på sin tabell. För oss var det vindstilla på vägen upp för att sedan plötsligt blåsa upp ganska rejält. Efter att först ha dammat in en bom på 1000m-målet fick jag justerat vinden till nånstans mellan 2.5 och 3 mil vilket väl får anses som ganska bra fläkt. Därefter gick det bra hela vägen ut till 1200 där jag fick stå över 0.5-milsmålet p g a slut på ammo.

Saab-fan
Stationen efter tävlingscentrum brukar vara en grop (gropfan) med mål på 5-700m. I år var det dock en SAAB modell gammal och skyttet skedde ut genom den utslagna bakrutan. För oss fullvuxna var det en utmaning att få bössan i tillräcklig riktning neråt och samtidigt få plats med huvudet under taket.

Vingelmuren
En mur av lecablock i halvhög höjd. Tre B65 på varierande avstånd och 1 minut till att mäta och skjuta. Här var taktiken varierande, själv valde jag att mäta på det mittersta och sen hålla över/under på de andra målen. Vi hade denna station som första station och den satte verkligen tempot för dagen.

G-Wagen
Här började vi med 4 skott genom framrutan sittandes på passagerarsätet på en bil. Först två mål från den ställningen därefter förflyttning till marken och magasinbyte inför en B100 på ca. 800m i en helt annan riktning än de första målen. Kul utmaning med vind med tanke på ändring av avstånd och vinkel.

Bonusstation – dovhjortshyllan
Skytte från en klipphäll ganska högt över en åker med mål i tre riktningar. Fantastik utsikt och dovhjortar som var helt obrydda över att kulorna ven runt öronen på dom.

Det var en kort summering av vad som är årets i särklass bästa fältskjutning och nu väntar vi bara på att nästa års anmälan ska öppna!

Bonusbilder

Lämna ett svar