Höstträffen Rinkaby, Skånskt Mästerskap fält

posted in: Blogg, Fältskytte, Kikarskytt Syd, Tävling | 1

Viktigt meddelande till alla fältskyttar!
På de senaste tävlingarna på Ravlunda och Rinkaby har det varit mycket jobb med att hitta tillräckligt många funktionärer för att kunna genomföra tävlingen. Det är inget komplicerat att hjälpa till att t.ex. markera eller klistra, och du har ändå lagt dagen på att åka och tävla, så varför inte ge tillbaks lite genom att stanna nån timme extra? Vi har många som ställer upp varje gång och det är enormt uppskattat men det finns tyvärr också några som aldrig hjälper till och det kan på sikt betyda att vi inte längre kan arrangera de stora fältskjutningarna på skjutfälten. Tråkigt men sant, utan funktionärer inga tävlingar.

Fältskjutningen
Söndagen den 25e Oktober var det dags för Höstträffen på Rinkaby skjutfält med tillhörande Skånska Mästerskap. Höstträffen gick över de fem stationerna i grundomgången och station 6 och 7 avgjorde mästerskapet. Med 38 deltagare (av totalt 92) i kikarklass får man ju säga att det var bra uppslutning trots rådande sjukdomsläge. Riktigt kul också att vi hade flera långväga deltagare, totalt hade vi skyttar från Skåne, Blekinge, Småland, Västergötland och Östergötland i kikarklassen.

De första fyra stationerna var i dungarna vid havskanten i norra delen av skjutfältet. Korta avstånd i kombination med rak motvind gav höga resultat. Fjärde stationen var en c15 på 107m som vi kunde använt korthållsgevären på istället.

Stationerna 5-7 var belägna ute på det stora öppna fältet och nu tog avstånden ett rejält kliv uppåt. Vinden varierade mellan 2 och 7 sekundmeter under dagen och på de tre sista stationerna kom den mestadels rakt i sida.

Mål och avstånd
1. 2xS10D 188m
2. C20 236m
3. 1/8 232m
4. C15 107m
5. B65 459m
6. L3 467m
7. B100 639m

Resultat: http://skyttesport.indta.se/tavling/25525
resultaten kommer att kompletteras framöver. Rankingen kommer att uppdateras när resultatet är slutgiltigt.

Bilder: Ingvar Bertilsson

Lämna ett svar