Sydsvenska Mästerskapen i banskytte 300m på hemmabana 15-18 juli

posted in: Banskytte, Blogg, Kikarskytt Syd, Tävling | 0

Nytt för i år är att Kikarskyttar har fullvärdigt mästerskap i sydsvenska mästerskapen i banskytte. Det är mycket positivt och betyder att vi så sakteliga tar steg framåt till ett berättigande inom skyttesportförbundet.

I år skjuts tävlingen på hemmabana och det är totalt 35 tävlingsskott (plus ett tiotal sighters) då alla får skjuta final. Resultaten skickas sedan till arrangörerna. Man har 15-18 juli på sig att skjuta och lämna in resultaten (senast 18.00 den 18e). Inbjudan: Microsoft Word – SSM 2017 (indta.se) (lite missvisande filnamn)
Glöm inte anmäla er till lagtävlingen!

Viktigt angående regler!
Kikarskyttar skjuter enligt samma regler som gäller för fältskytte. Det betyder att benstöd av bänkskyttetyp eller avsedda för f-klass inte är tillåtna. Se punkten i under avsnitt 8.9.3 “Tilläggsregler Gevär fält Kikarsikte” i regelverket för gevärsskytte: regelbok-nationellt-skytte.pdf (skyttesport.se)
SSMs regelverk har du här: Microsoft Word – Tävlingsbest. Gevär 6,5 2020-10-03.doc (skyttesport.se)

Varför ska jag delta då?
Det enkla svaret på den frågan är ju såklart att det är kul att tävla. Banskytte har sina egna utmaningar som man inte stöter på i t.ex. fältskyttet. Men vi har även en större sak att tänka på nämligen tillväxten och marknadsföringen av kikarskyttet. Ju mer vi visar att vi existerar för skyttesportförbundet desto tyngre blir pressen på dom att ge oss plats.
Det är också viktigt ur ett marknadsföringssynpunkt, att visa att det finns många olika skytteformer som kan passa en nybliven skytt. Vi måste visa att det finns möjlighet att gradvis öka svårighetsgraden.

Redan förra året var en stor del av skyttarna kikarskyttar även utan mästerskap. Nu fixade ju Sölvesborgs Skytteförening SSM-medaljer ändå iofs. (Sölvesborgs SkytteMedalj). Nu har vi alla möjligheter att visa vår närvaro på bred front!

Vanliga frågor och kommentarer
“Men liggande skytte är ju ingen konst, jag skjuter ju bara tior varje gång”
Är det så? Är det verkligen så? Skjuter du verkligen tia efter tia när pipan är varm och miraget börjar komma? Men då är det ju bara upp till bevis! Medaljen måste ju vara din eller hur?
“Jag tycker bara PRS är det enda som är intressant”
Jo, och det är ju bra att du hittat ditt format. Men som noterat ovan behöver vi göra kikarskyttet legitimt och vi behöver få in fler skyttar. Vi är inte på långa vägar där att vi har en livskraftig skytteorganisation när det klassiska gevärsskyttet krymper dag för dag.

Lämna ett svar