Sydserien Del 3 – Knislinge

posted in: Blogg, PRS, Tävling | 0

SydSerien del 3, 31/7 Knislinge

Del tre av Sydserien 2022 genomfördes i Knislinge den 31e Juli 2022. Dagen började med dimma så vi trodde vi skulle behöva senarelägga matchstarten, men knappt 20 minuter innan utsatt starttid så klarnade det ordentligt och dimman försvan på mer eller mindre 10 minuter. Där efter hade vi strålande sol resten av dagen.

Dagens svåraste station bestod av en ”norsk tanktrapp” som man skulle välta mot sig. Här skulle skytten beskjuta ett mål på först 20x23cm sedan en på 15x15cm och där efter en på 10x10cm. När tre skott avlossats så välte man hindret för att sedan skjuta de tre målen om igen från ytterligare tre possitioner, tottalt 12 skott. Träffprocenten på denna station landade på 36%.

Dagens lättaste station bestod av 3st oljefat där ett var stående, ett var liggande på bredden och ett liggande på längsen. Man började med att skjuta mot ett diameter 25cm mål och där efter mot ett 15x15cm mål. Efter två avlossade skott bytte man tunna och sköt mot målen om igen. Efter man skjutit från de tre tunnorna kunde man välja vilken tunna man ville fortsätta på tills 10 skott avlossats, dock max två skott i följd innan man var tvungen att byta possition. Träffprocenten på denna station landade på 58%.

Efter att de tre första stationerna sammanställdes resultatlistan och målen kontrollerades och där efter sköts de tre sista stationerna. När detta var gjort visade det sig att de tre översta skyttarna i resultatlistan hade samma poäng och det hela fick avgöras genom en särskjutning.

Särskjutningen gick till som så att skyttarna drog strå om vem som skulle börja och man sköt sedan från et stor klassisk tanktrap där endast de tre översta positionerna användes fast två gånger. Målen som besköts var ett diameter 25cm mål och där efter mot ett 15x15cm mål. Andra stationer i särskjutningen bestod av en skillstage där man sköt totalt 8 skott på tid mot mål i samma storlek som ovan. Även nu var det samma antal träffar så det hela avgjordes på tid där vinnaren var knappa 6 sekunder snabbare.

Matchresultat
Totalresultat

Lämna ett svar