SydSerien del 2, Sölvesborg 13 November

posted in: Blogg, Kikarskytt Syd, PRS, Tävling | 0

Då var del 2 av “Sydserien 2021” avslutad. Del 2 var en PRS-Poäng tävling där skotten gick mot en nationell 10 ringad tavla. Målmarkeringen var elektronisk och träffarna presenterades på en skärm för skytten. Varje avfyrat skott var här värt max 10p.

Segern i del två gick till en Köpenhamnsskytt som visade upp mycket fin skjutskicklighet, det är fantastiskt att se att det går att prestera bra även på en nationell tavla.

Dagens svåraste station enligt statistiken blev station 1 med endast 51% i träfffaktor. Två skott per anvisad stödpunkt sköts i en förutbestämd ordning. Svårigheten här var inte nödvändigtvis själva skyttet utan att på kort tid krångla in och ur vapnet mellan stödhöjderna. Tiden gick snabbt och få hann skjuta alla tio skotten.Fler bilder från tävlingen går att se här >>

Sydserien går nu vidare, del 3 och årets sista deltävling går den 4e december på Lövåsens skjutbana utanför Växjö. Serieledare så här långt är Pasi E från Dagstorp-Lilla Harrie. Vill man slå Pasi så får man se till att få ihop 174% eller bättre på Lövåsen, och det förutsätter att Pasi själv inte plussar på sitt eget resultat då resultatet från två av de tre deltävlingrana räknas till slutresultatet.

Vi framför ett tack till Sölvesborg för ett fint arrangemang och så får vi hoppas att vi får möjlighet att köra en ny säsong 2022. Är din klubb intresserad att vara med och arrangera en deltävling så tveka inte utan ta kontakt med någon av tävlingsarrangörerna.

//Rikard Henrysson, SydSerien Admin

Lämna ett svar