Sydserien del 2, 13 nov – Stationer och öppen träning

Nu börjar det dra ihop sig för tävlingen den 13e, men anmälan är fortfarande öppen så det är bara att gå in direkt och anmäla här: https://sbgskytte.se/?p=382
Vi kommer sannolikt även att anordna en öppen träning söndagen den 7e för den som inte har möjlighet att träna på sin hemmabana. Pris 150kr inklusive enklare lunch och kaffe. Skyttar anmälda till tävlingen har förtur. Kontakta hnyberg [at] kikarskyttsyd.se för info.

Förenklad matchbok

Nedan kommer en förenklad version av matchboken, kompletta versionen med säkerhetsinfo och patrullinstruktioner kommer ut till anmälda skyttar senare i veckan. Viktigt att notera är säkerheten, något vi kommer att hålla stenhårt på. En sak att framhålla för nya skyttar är att slutstycket fungerar som säkring vid förflyttning, detta är mycket viktigt och slarv kan leda till att du får avbryta matchen. Så träna extra på att byta ställning och din slutstyckesdisciplin, det kommer att behövas.

Stationer 1-6 skjuter du 10 skott, två per position, positioner och du har 90 sekunder på dig. Obligatoriskt magasinbyte kan förekomma. På samtliga stationer börjar skytten bakom hindret med magasin i geväret och öppet slutstycke enligt gängse praxis.

Station 1: Rampen

På rampen börjar du skjuta från rampen lämpligtvis med stöd på kanten (under kättingen). 2 skott sedan skjuter du enligt följer:
2 skott från kätting
2 skott från undre ribba
2 skott från övre ribba
2 skott från rampen
Alltså nerifrån och upp, sedan ner på rampen igen.

Station 2: Cargonet och stege

På station två ska du skjuta från de tre olika nivåerna på stegen på höger sida samt två av nivåerna i nätet på vänster sida. Du väljer själv vilken ordning du gör det i men du får bara använda en position en gång. Eftersom konstruktören tydligen är något över medellängd är översta nivån ganska hög. Därför kommer det att finnas en platå du kan använda om du inte kan skjuta säkert från övre nivån.

Station 3: Kabeltrumman

På kabeltrumman har du tre möjliga skjutpositioner, uppe på hjulet på höger/vänster sida samt på “axeln” mellan hjulen. Du får själv välja vilken position du skjuter från, men du måste byta efter två skott. T.ex. Vänster hjul, mitten, höger hjul osv. Du måste genomföra ett magasinbyte, missar du det nollar du stationen. För att magasinbyte skall räknas som genomfört måste nytt magasin vara i och ny patron inmatad i patronläget. Du kan alltså inte skjuta alla dina skott med ett magasin och mata in ett tomt.

Station 4: Iron throne

Här är det återigen fem olika positioner; fyra vertikala stolpar och en horisontal. Du väljer själv om du vill gå från vänster till höger eller tvärtom, men du måste gå från sida till sida. Två skott sen flytta i vanlig ordning.

Station 5: Plogen

Denna station är konstruerad av två aluminiumrör som är vinklade snett framåt neråt. Du skjuter i två distinkta positioner på ena sidan, sedan i krysset följt av två distinkta positioner på andra sidan (gränsmarkeringar kommer). Du väljer själv vilket håll du börjar på. Tidiga tester säger att denna station är rätt jävlig, rören roterar nämligen…

Station 6: Tank trap

Oldie but goldie. Standardstation 1 a i regelboken. Fem positioner, en på var stolpända, i mitten samt på högra benet (inom linjerna). Du väljer själv ordning.

Station 7: Kalle Zackari-Wahlström special

Station 7 är en klassisk motionsstation. upp å hoppa som Dr Alban säger. Är det fint väder skjuter vi från gräset på framsidan och hämtar patronerna från skjuthallen, är det dåligt väder så gör vi burpees mellan varje skott. Alltså, lägg bössan, skjut ett skott, upp å hoppa och hämta nästa patron, ner och skjut osv. Så många skott du kan få iväg på 60 sekunder. Kan du inte göra burpees så ska vi nog hitta på nån annan aktivitet åt dig.

Lämna ett svar