Karlsborg Steel Challenge 9 april 2022

posted in: Blogg, Kikarskytt Syd, PRS | 0

Även gamla föreningar kan anordna (nya) tävlingar

Föreningen som grundades år 1895, och hade sin absoluta peak år 1915, med så mycket som omkring 1 700 medlemmar, lever än idag och vid årsmötet 2021 medgavs tillgång till 300m kikarskytte som ett tillägg till en av de månatliga tävlingarna inom klubben.

Idèn föddes till Karlsborgs Steel Challange eller KSC som vi väljer att kalla den.  Tyvärr var det en omöjlighet genomföra tävlingen på föreningens bana, då det är en försvarsmaktsbana. Då tänkte vi såhär:

”Om du inte kan ta Muhammed till berget så ta berget till Muhammed.”

Vi hittade ”berget” hos en lokal markägare, även han en gedigen långhållsskytt.

…och började planera inför tävlingen.

Nu när det fanns en mark att tillgå så kunde klubben verkligen stötta oss, vilket blev ett måste då detta gick från en klubbtävling till det äventyret som det nu verkar bli.

Vi har gått ut lokalt med förfrågningar om möjlighet till att få RO´s som är förankrade i kommunen, detta för att väcka ett intresse hos locals för både klubben samt skyttet inom PRS.

Det medgör även att de som inom riket redan har klivit ner i träsket som är PRS, inte kommer att få konkurrens om platserna av våra egna. Klubben har fått 12 nya medlemmar, enkom tack vare tävlingen.

Efter en del samtal och vetskapen om att hjulet inte behöver uppfinnas varje gång något är ”nytt” så talade vi med grabbarna bakom West Coast Precision Series, de gav ett mycket gott bemötande och vi har nu ett väldigt bra sammarbete.

Icke att förglömma är det fantastiska arbetet som Marcus Olsson mfl har gjort för genren under flera år, men framför allt arbetet med SäkB samt regelverk.

Så nu har vi en egen gren inom Skyttesportförbundet, Långhållskytte, figur, klass A.

Utformningen av matchbook har varit det som har tagit tid, vi har i dagsläget genomfört samtliga stationer med allt från nybörjare till personer med 40+ år av erfarenheter från tävlingskytte i olika former.

När vi för första gången stod att beskåda marken som erbjöds så skenade idèerna rejält, en skyttefestival!

Utställare, försäljare, bespisning, hygienfaciliteter, ja rubbet man kan tänka sig!

Samtliga företag vi har haft kontakt med har varit intreserade, de flesta har dock inte haft möjligheten att ställa upp med personal på plats under just detta tillfället, men de ställer upp med annan sponsring istället.

Intresset från skyttar ute i landet har varit stort, och nu med hjälp av Janne på Astro samt Per på TSG så finns det även två Special Edition paket för just denna tävlingen. De innehåller allt man behöver för att delta. Om man sedan väljer att införskaffa ammunition för samma pris som hylsorna kostar i centerfire så kan man nog vara med och tävla om topplaceringarna.

Framtidsplanerna pågår för fullt om en egen liten nationell serie, vi har idag tre väderstreck inkludernade.

Nu hoppas vi att folk finner denna sortens tävlingar som tillfredställande och inte allt för svåra att anordna samt medverka i.

Anmälan öppnar söndagen den 9 januari och anmälan sker via shootnscoreit.com

Hoppas vi ses på tävlingen,

Andreas Ekstedt

Grenansvarig Långhållsskytte
Karlsborgs skytteförening

Lämna ett svar