Halvtid Vinterskyttet omg. 3 av 6

posted in: Banskytte, Blogg, Tävling | 0

Under lördagen avgjordes tredje deltävlingen av vinterskyttet 2019-2020 på Wendesbanan i Kristianstad. Förutsättningarna var optimala för skytte; ett par grader varmt, mulet och totalt vindstilla. Detta ledde till de högsta resultaten hittills i tävlingen. Vinterskyttet består av två tävlingar:
1. En klassisk poängtävling över 20 skott där en innertia på sista femskottsserien ger elva poäng. Man har alltså möjlighet att ta igen tidigare misstag genom att prestera på topp sista fem skotten. Max per omgång är alltså 205p. Bästa 4 resultaten av 6 räknas in i totalen.
2. En innertiatävling där totala resultatet över alla 6 deltävlingarna räknas. Deltagande premieras alltså.

Denna säsong har vi sett några nya ansikten vilket är kul. Sett över tre år har antalet deltagare i serien vuxit med 300%!

InternetkrigareEn observation

“Bössan skjuter en fem skott på en tiokrona på 100m och en gammal femkrona på 300m om skytten gör sitt” -Annons på Blocket
“Sporter som skjuter som en Tikka ska, det är inga problem att skjuta 200p gång på gång med denna” -Annons på Robsoft
“Bukskytte är ingen utmaning, jag skjuter ju bara tior gång på gång när jag skjuter in bössan” -Gammalt djungelordspråk
“Va? Skjuter era kikarbössor inte bättre än så? Bössorna på klubben skjuter ju utan vidare 15mm på 100m hela dagen lång” -Klubbrepresentant
“Här är en bild på den femkottsgrupp jag sköt med nya laddningen, 12mm. Så jag kan väl lugnt konstatera att min bössa är en halv-moa-bössa” -Standardkommentar från Robsoft där alla bössor skjuter som bänkskyttebössor varje gång.

Det är tätt i toppen så man kan ju lugnt säga att tävlingen fortfarande i är högsta grad levande. Tyvärr är det ingen som skjuter fullt varje gång bland oss deltagare, därför vore det fantastiskt kul om vi kunde få se dessa fantastiska bössor och superba skyttar på tävlingarna. Det skulle vara ett fantastiskt tillfälle för oss vanliga dödliga att lära oss lite bra tips och tricks. Kanske skulle man slå till på nån av alla dessa bössor som dyker upp med jämna mellanrum på andrahandsmarknaden?

Lämna ett svar