Grundkurs i fältskytte – Del 2 Intervju

Johan var en av deltagarna i kursen du kan läsa om här
Vi passade på att ställa några frågor till honom om hans upplevelser i helgen.

Tävlingen i Vilshult var i milt sagt kuperad miljö

Hur hittade du till kursen
Jag hittade till den genom kikarskyttsyd.se. Har googlat mycket och träffade på denna sida när jag sökte info. Finns väldigt mycket tips så signade upp för nyhetsmail och fick då mail om kursen.

Berätta kort om hur du upplevde kursen, teorin, praktiken
Tyckte kursen var jättebra! Bra att det blev både teori, men även snack och visa upp utrustning, för det är man ju väldigt intresserad av. Mycket bra med praktiska momenten också på banan. Lite synd att skjutbanan stängde kl 16 dock, tror alla gärna hade pangat i några timmar till haha. Nästa gång kanske man ska ha kursen i två dagar, och på den andra dagen så får alla skapa en egen ballistiktabell för sitt vapen/ammo och laminera. 

Berätta hur tankarna gick lördag kväll när du förberedde dig för tävlingen
Jag hade ingen skrivare med mig så fick skriva ner alla värden för ballistiktabellen för hand. Hade ingen penna eller block med mig heller så fick åka till Ica och handla, old school way. Jag var väl nervös att värdena inte skulle stämma. Hade ju fått mäta med kronograf så fanns ingen anledning att de inte skulle stämma, men ändå lite nervös för det. Var guld värt att kunna gå med Henrik i.a.f, tror inte jag hade ställt upp annars.

Hur kändes det på första stationen?
Haha, skakade på handen p.g.a tävlingsnerverna. Två minuter att mäta är ju lugnt med tid men stressade igenom på under en minut ändå. Efter man hade skjutit och jag träffade så var det sjukt skönt iaf. Älskar ju att vara i naturen så det kändes bra. Alla var väldigt trevlig på stationerna också.
(anm. Första målet var en 1/6h på 330 meter avstånd på ett kalhygge med lurig sidvind, så inte helt enkelt.)

En s.k. Fältskyttetaco är smidig att ha skotten i. Ser även till att man laddar rätt antal patronerDu sköt på 630m för första gången!
Ja mitt längsta var 292m sen tidigare. Jag tyckte det var riktigt nice att skjuta över vattnet på station 5 och 6. Vet inte varför men det kändes riktigt kul! Tyckte det var coolt också att när den äldre herren som gick i vår patrull skulle mäta vinden så tog han lite gräs och kastade upp i luften. Old school. Han sköt ju bäst i vår patrull också 

Ge ett tips till folk som vill prova  
Jag tävlar i pistol också. Och mitt tips är att försök gå en kurs för grunderna, men sen försök åk ut på en tävling. En tävling är som tio träningspass. Och om du inte känner någon maila bara de som håller i tävlingen och fråga om de kan sätta dig i en patrull med någon som kan hjälpa lite. Jag upplever att folk är väldigt hjälpsamma och trevliga, speciellt till nybörjare.

Vi tackar såklart Johan för bilderna också.

Lämna ett svar