Dags för säsongens fältskytteranking!

posted in: Blogg, Fältskytte, Kikarskytt Syd, Tävling | 0

Då var det dags för Kikarskyttsyds Fältskytteranking 2020-21. I år har vi ett uppdaterat poängberäkningssystem som vi hoppas ska ta till vara dagens prestation lite bättre än att bara räkna placeringar. Idén är hämtad från PRS-världen där man ibland räknar poäng i relation till dagens toppresultat. Med det nya sättet att räkna hoppas vi kunna visa skyttarnas kompetens mer rättvist och bättre jämföra tävlingar. Säsongen börjar med fältskjutningen i Karlshamn 4 Oktober och avslutas med sista tävling innan SM 2021. Tänk nu på att denna ranking är inte sanktionerad på något håll utan görs litegrann som en kul grej för att kolla tempen på regionens fältskyttar.

Vi använder de publika resultaten från t.ex. indta som beräkningsgrund. Vill du att vi plockar bort ditt namn så meddela oss!

Beräkningsregler
-Dagens bästa resultat på en fältskjutning ger 100p för träff och 100p för innerträff. Vi räknar träffpoängen i första hand med innerträff som särskiljare. Skulle någon ha samma resultat räknar vi resultat bakifrån från de senaste tävlingar som båda deltagit i.
-Säsongens 5 bästa resultat räknas.

Exempel: Maxresultat för en tävling är 30 träff och 24 innerträff. Bästa resultat för träff var 30 och för innerträff var det 24. Nisse sköt 30 träff och 20 inner. Nisses resultat är således:
Träffpoäng: 30/30 x 100= 100p
Innerträffpoäng 20/24 x 100= 83.3p 

Tävlingar
De tävlingar som ingår kommer att listas på kikarskyttsyd.se efterhand. Grundtanken är att alla ska kunna ges möjlighet att vara med och tävla och därför är det viktigt att de är klart och tydligt utlysta på indta.se. Det ska också erbjudas minimum GF Ki, erbjuds GF KiA ska även en liggandeklass erbjudas*.
Tävlingar som genomförs enligt ovan i Skåne, Blekinge, Småland, Halland och Öland/Gotland räknas. I år räknas endast regelrätta fältskjutningar och ej bantävlingar typ figurskjutningar på 300m-bana.
GF Ki och GF KiA räknas i separata rankingar. I de fall tävlingen endast erbjuds med en klass räknas skyttens resultat för den klass man skjuter övriga tävlingar. Har man ställt upp i KikA räknas man som deltagare i KikA framöver och ett resultat från Kik (där KikA erbjuds) räknas därför inte in i KikA-rankingen.
*Under SM-helgen 2020 ersätts den vanliga fältskyttehelgen på Gotland av SM och Ravlunda långhåll hålls även samma helg. Båda dessa tävlingar kommer därför att ingå i rankingen och Ravlunda undantas från reglerna om olika klasser om så behövs (Ravlunda är endast KikA). 

Tävlingar som ingår i skrivande stund (kommer att utökas)
Karlshamn 4/10
Ravlunda SSM 11/10
Rinkaby Skånskt DM 25/10
Härnäs/Olofström 8/11
Ravlunda Långhåll 21/11
SM på Gotland 21-22/11

Har du frågor eller konstruktiva förslag skicka gärna ett mail till hnyberg (at) kikarskyttsyd.se
Du är också välkommen att hjälpa till om du tycker att något kan förbättras. Rent gnäll och bittra kommentarer som inte är konstruktiva kan du hålla för dig själv.

Lämna ett svar