5 snabba med Johan Eriksson om PRS

posted in: Blogg, PRS | 0

Fem snabba om PRS med Johan Eriksson som arrangerar Haparanda Long Range. Se längst ner i inlägget för lite inspirationsklipp från tävlingen.

Du arrangerar Haparanda Long Range, berätta lite kort om tävlingen
Haparanda Longrange är en tvådagars långhållstävling i Viking Rifle Series (VRS) där målet att den mest kompletta skytten ska vinna. Vi vill testa många olika färdigheter hos skyttarna som till exempel bukskytte mot små mål på långa håll, traditionellt barrikadskytte samt skytte under tidspress. Skyttet bedrivs i huvudsak i terrängen och längsta målet är knappt tusen meter.

Hur kommer man igång med PRS?
Bästa sättet att komma igång med långhållsskytte är genom att anmäla sig till en match sen åker man dit med det vapen man har. Viktigt att vapnet är inskjutet och att man har någorlunda koll på kulbanan. Utrustning som säckar brukar inte vara några problem att låna av mer erfarna skyttar.
Om man tycker att PRS är något att satsa på vet man efter sin första tävling vad som behöver förbättras i utrustningsväg och vad man ska träna på.

Bössa, sikte och benstöd. Vad behöver man mer?
Bössa, sikte och benstöd räcker gott till att börja med, men en säck att lägga mellan barrikad och bössa gör det betydligt enklare att träffa. Coletac.eu har sin trap bag som är hyfsat billig.

Vad kan man träna på innan?
Man kan träna på att hitta fungerande skjutpositioner där geväret får stöd på olika höjder. Titta på youtube hur andra gör och testa fram vad som funkar för dig.

Har du några tips till de som vill försöka anordna en PRS-tävling?
Det går bra att anordna en tävling på en vanlig 300m-bana. Titta på youtube eller fråga nån som anordnat en tävling om du behöver idéer.

Lite inspriationsklipp från tävlingarna 2017-2018

Lämna ett svar